tiistai 24. marraskuuta 2015

Vastauksia kysymyksiin


Heips!
Kyselin instagramissa olisiko teillä esittää jotain kysymyksiä ja tulihan niitä. Kiitos siis kysymyksistä ja niiden paljoudesta. Onneksi ei muuten tullut kysymystä "mitä meinaat ysin jälkeen?", alkaa jo vähän ärsyttää koko kysymys. Jopa hammaslääkärissä tähän tuli vastattua. Perusvastaus: "En tiiä". "Pitäis pian alkaa tietää". "No niin pitäis joo... Mut en vaan tiedä" No mutta se siitä, mennään kysymyksiin!

1. Mistä tuli tuo ajatus ottaa juuri tämä koira?
Nyt varmaankin tarkoitetaan ihan Helyä, yksilönä. Isä olisi ottanut uroskoiran, jos se olisi ollut mahdollista, mutta jäljellä ei ollut enää kuin narttukoiria. Hely siis lähti matkaan! Tietääkseni se on näin.
2. Miksi juuri suomenpystykorva?
En oikeastaan tiedä. Olin kahdeksan, kun Hely tuli meille isän metsästyskoiraksi, mutta asiat etenivät niin, että Helystä tulikin enemmän minun koirani. Jos Helyä ei olisi tullut meille, en ehkä välittäisi pystykorvista näin paljon. Mutta nyt jos saisin vapauden valita uuden koiran, sanoisin suomenpystykorva. Ja siksi, koska olen täysin hullaantunut tähän rotuun.
3. Minkä rotuisen koirat aiot ostaa isona? Miksi?
Vaikea kysymys. Riippuu jo paljon siitä missä asun. Suomenpystykorvaa en ehkä kuitenkaan ihan ensimmäisenä. Snautserit ovat kivoja, samoin esimerkiksi beaglet ja mäyrikset. Ja pystykorvaa en siksi, koska uskon elämäntilanteeni olevan koiran hankkiessa sellainen, etten voi ottaa ensimmäisenä pystäriä.
4. Onko koirasi allerginen millekään?
Ei ole. (Isän vastauksena oli kissat :'D)
5. Koirasi lempilelut ja -herkut?
Hely ei välitä leikkimisestä eikä sillä sen takia ole leluja. Pentuna se leikki, mutta vanhemmiten ei enää. Jos Helylle antaa lelun, se syö sen. Herkuista lyhykäisyydessään liha. Se saa koirat ihan hulluiksi.
6. Tarina koirasi nimen takaa?
Nimen takana ei ole tarinaa. Isä on jostain syystä antanut jokaselle pystykorvallemme nimen, joka alkaa kirjaimilla HE. Ehkä Hely on kuulostanut kivalta nimeltä.
7. TOP-5 koirarotua?
En keksi niin montaa. Kovin helposti en anna koirille TOP-titteliä, jos en tunne rotua. Suomenpystykorva tietenkin ykkösenä, mutta neljää muuta en osaakaan sanoa. Suomenajokoirankin voisin pitkin hampain hyväksyä tuohon listaan Rajun ansiosta.
8. Mitä koirannappulamerkkiä suosit?
Suosin varmaankin kaikista koiranruuista eniten valion puristeruokaa, jota meidän koiramme ovat syöneet kesän alusta asti. Ruoka sulaa mahassa nopeammin kuin normaali. Meillä taitaa olla jokin energy-ruoka ja se antaa koirille paljon energiaan, mitä ne tarvitsevat metsässä.


9. Mikä on tulevan koirasi rotu?
Vaikea sanoa, toivoisin voivani sanoa suomenpystykorvan, mutta luultavasti se ei ole se.
10. Agility, toko, haku, jälki vai mondioring, mitä harrastaisit niistä mieluiten?
Näistä ehdottomasti jälki, olen aina halunnut kokeilla sitä, mutta Helyn kanssa siihen ei ole mahdollisuutta.
11. Kuka on sinun elämäsi koira?
Eikö tämä ole aika selvää, Hely tietenkin :)
12. Mistä ostatte koiratarvikkeenne?
Vähän sieltä sun täältä. Halpa-Hallista, Tokmannilta, Mustista ja Mirristä... Harvoin mitään kuitenkaan ostamme.
13. Mitä koiratavaramerkkiä suosit?
Meillä taitaa olla ainoa koiratavaramerkki Hurtta, Helyn valjaat ovat Hurtan.
14. Mikä sai suomenpystykorvat sulattamaan sydämesi?
Silmät, uskollisuus ja itsepäisyys. Pystykorvan omistajat tietää sen katseen!
15. Lempiruoka?
Öö, mararonilaatikko tai spagetti ja lihapullakastike.
16. Huonointa koirissa?
Jokainen koira on yksilö ja aivan erilaisia, siksi vaikea vastata yleisesti koirista. Ehkä se miten vaikea koiria on kuvata.
17. Sun ja Helyn paras muisto?
En edes muista kaikkia :D. Muistan harvinaisen hyvin huonot muistot, mutta hyvät ovat vähän haastavampia. Varmaan niinkin yksinkertainen, kuin hiihtoreissu keskelle korpea isän mökille tai metsäreissu.
18. Sun lempiserkku?
Sinä tietenkin Emppu- serkkuseni!
19. Lempikoirarotu?
Suomenpystykorva. Tullut varmaan tätä lukiessa viimeistään selville.
20. "Haavekamera"?
Nikon D7200, hinta vähän kirpaisee! Ehkä sitten joskus parin vuoden päästä.
21. Parasta bloggaamisessa?
Kaikki ihanat kommentit ja ystävällinen palaute. Ja tieto siitä että joku lukee blogiani ja vieläpä tykkää lukemastaan. Kiitos siis lukijoille :).
22. Harrastatko jotain koiriesi kanssa? Mitä? Jos et niin haluaisitko aloittaa?
En harrasta, mutta todellakin haluaisin. Rajun kanssa harrastetaan metsästystä, mutta minä itse en sitä harrasta.
23. Onko sinulla pidemmälle aikavälille tavoitteita koirasi kanssa?
Ei ole, kumpa olisikin. Mennään vähän fiiliksen (Helyn fiiliksen) mukaan päivä kerrallaan. Tietenkin haaveena olisi totuttaa Hely vieraisiin koiraan. Mutta tällä hetkellä pieni mahdottomuus eikä varmaan ikinä saada aikaiseksi.


24. Montako koiraa voisit omistaa yhtäaikaa? Miksi?
Riippuen elämäntilanteesta. Tällä hetkellä kaksi olisi maksimi. Yhdeksännellä luokalla pitää ottaa kaikki irti koulusta, jos aikoo saada hyvän päättötodistuksen. Sitten aikuisiällä ehkä kolme tai maksimissaan neljä.
25. Lempiblogisi?
Selasin blogilistaani ja mietin pääni puhki. Monessa kivassa blogissa tulee todella harvoin postauksia ja eräs lempparini lopetti jo aikoja sitten. Enkä tämä tai tämä. Mutta tietysti on muitakin aivan mahtavia blogeja!
26. Mikä Helyssä on parasta?
Se on niin hellyydenkipeä ja uskollinen myös minulle (vaikka isää se tottelee kuin sokeaa). Ja tietenkin myös se, ettei se ole täydellinen. Niin oudolta kuin se kuulostaakin.
27. Aiotteko ottaa vielä hirvikoiraa?
Ei aiota. Humukin tuli hetken mielijohteesta, kun sen omistaja menehtyi. Isä haluaa jotenkin hallita koiran metsässä ja hirvikoiraa on vaikeampi hallita metsässä kuin esim. suomenpystykorvaa.
28. Mitä temppuja Hely osaa? 
Hely ei osaa mitään. Ainakaan ilman herkkuja. Se kyllä iskee persustansa heti maahan, jos jollakin on herkku kädessään. Ja herkun perässä se tekee mitä vain kunhan ensin tajuaa mitä siltä vaaditaan. Mutta lyhykäisyydessään: ei mitään.








8 kommenttia:

  1. Ihania kuvia Helystä ja tosi kivasti vastattu! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia Helystä. :) Hely näköjään pysyy lähettyvillä kun vapaaksi päästää. Jamin jos päästäisin, niin sinne menis omia teitään. Millä tavalla estät kuvien kopioinnin blogistasi? Käytätkö jotain css-koodia? Mä oon yrittäny hakea koodia kuvien kopioinnin estämiseksi, mutta en oo löytänyt. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hely pysyy hyvin lähettyvillä, mutta välillä lähtee hetkeksi omille teilleen. Tottelee kuitenkin todella hyvin kun kutsuu nimeltä ja viheltää.

      Esim. tässä hyvä ohje, millä voi estää kuvien kopioinnin :) http://www.pinkbubble.fi/2014/01/esta-kuvien-ja-tekstin-kopioiminen.html?m=1

      Poista
    2. Huono puoli tuossa kuitenkin se ettei myöskään tekstiä voi kopioida

      Poista
  3. Ihana postaus jälleen ja kiitos kiitos Tuuli ihanasta kohteliaisuudesta c:

    VastaaPoista