lauantai 12. maaliskuuta 2016

FCI-ryhmien rotuja

009

Pakkohan minunkin oli tämä tehdä, kun niin moni koirabloggaaja on jo tehnyt. Osa roduista on sellaisia jotka voisin tulevaisuudessa omistaa, osa taas sellaisia joista on jäänyt itselle hyvä kuva.

FCI 1 - Lammas- ja karjakoirat
Ensimmäisestä ryhmästä voisin ehdottomasti ottaa shetlanninlammaskoiran. Myös bordercollie vaikuttaa hienolta rodulta. Tämän ryhmän koirat vaikuttavat todella mielenkiintoisilta.

FCI 2 - Pinserit, snautserit ja molossit
Berninpaimenkoira oli pitkään yksin ihailemistani roduista. Snautseritkin miellyttävät omaa silmääni, kauniita koiria! Tanstandogit ovat myös kunnioitusta kaipaavia koiria, naapurillani oli kaksi kyseistä rotua ja olivat ystävällisiä ja todella hyvin koulutettuja jättiläisiä.

FCI 3 - Terrierit
Omaa silmää miellyttävä terrieri on cairnterrieri. Myös jackrusselinterrieri on suloinen koira, kun siihen tutustuu. Energiaa kyllä löytyy, enkä sellaista varmaa hankkisi. Kiva rotu kuitenkin.

FCI 4 - Mäyräkoirat
Mäyräkoiriin olen saanut tutustua omaksi onnekseni. Jääräpäisyyttä löytyy suomenpystykorvan tapaan, mutta erittäin mukava rotu. Itselleni jäänyt mäyräkoirista taistelijan kuva. Voisin hyvin kuvitella omistavani joskus mäyräkoiran.

012

FCI 5 - Pystykorvat ja alkukantaiset koirat
Ensimmäisenä tietenkin kansalliskoira suomenpystykorva. Toinen, suomenpystykorvaa muistuttava rotu on pohjanpystykorva, johon olisi kiva tutustua. Myös japaninpystykorva lumoaa ulkonäöllään.

FCI 6 - Ajavat ja jäljestävät koirat
Tästä ryhmästä mainitsen suomenajokoira ja beaglen, suloisia luppakorvia molemmat.

FCI 7 - Kanakoirat
Tunnen yhden bretonin, josta jäi kuva, että on erittäin eloisa ja kaunis!

FCI 8 - Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat
Naapuristani löytyi aikoinaan cockerspanieli, joka oli oikein mukava koira

FCI 9 - Seurakoirat ja kääpiökoirat
Pienet koirat eivät niinkään ole minun juttuni, enkä osaa sanoa oikein mitään mikä edes miellyttäisi omaa silmää. Tunnen kuitenkin kaksi cavalier kingcharlesinspanieli, mutta kumpikaan ei ole onnistunut vakuuttamaan.

FCI 10 - Vinttikoirat
Nyt tuli paha! Mikään ei oikein iske, mutta en toisaalta ole edes tutustunut. Jos tuntisin yhdenkin vinttikoiran, voisi ajatukseni olla toisia.

015

4 kommenttia:

  1. Kiva lukea näitä ajatuksiasi roduista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaikka postauksen olisi toki vähän paremminkin voinut tehdä :D

      Poista
  2. Beagle on kiva rotu, vähän sama kun dreeveri. Dreeveri on on kunnon ajuri, itellä on uros dreeveri ja paremmin ajaa kun tuo suomenajokki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se ole ihan yksilöstä kiinni :) jokaisessa rodussa on yksilöitä jotka ovat vähän heikompia kuin muut rotunsa koirat. Itse kuitenkin ajokoirafani ihan jo sen takia että sen rodun tunnen :)

      Poista