sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Tervetuloa kotiin pentu!

Tänään oli se monta kuukautta odotettu päivä. Se päivä, kun uusi koiranpentu asteli taloon. Haimme koiran samalla reissulla, kun tulimme erämessuilta kotiin (erämessuista tulossa oma postaus).

Koiran nimen valinnan isä antoi minun käsiini ja parin päivän pohdinnan jälkeen päädyin nimeen Hilla. Pikkuveljeni ehti heti vitsailla ja ehdotella kaikki marjat vadelmasta puolukkaan. Nimi kuitenkin oli ja pysyi ja tänään nimi virallistettiin papereihin. Talossa on siis pienen pieni Hilla.

DSC_9100 DSC_8956
Voi että kun haukotuttaa!
DSC_8997
Koko matkan kyllä väsytti niin julmetusti, että nukkueshan se meni.

Kotimatka sujui ongelmitta. Hillasta kuoriutui oikein rauhallinen matkustaja, josta tulee sen elämän aikana olemaan hyötyä. Kasvattajan luona se riehui sisarustensa kanssa sen verran paljon, että veikkasimme jo silloin, että kotimatka tulee oleman unen täyteinen. Olimme varanneet Hillalle pehmustetun korin, mutta se viihtyi paremmin sylissä. Se nukkuikin takapenkillä vuoroin pää minun tai pikkuveljeni sylissä tai sitten keskipenkillä. Kasvattaja sanoikin, että Hilla tykkää olla sylissä ja nukahtaa siihen nopeasti.

Kotona tutustuttiin vähän pihaan ja sitten häkkiin. Isä laittoi kopin luukulle laudan jotta Hilla pääsee koppiinsa. Parhaiten se viihtyikin sille ostetun maton päällä, aivan kopin luukulla. Raju otti pennun hyvin vastaan ja lopetti riehumisen käskystä. Se ei edes haukahtanut vaan vispasi vain innoissaan häntäänsä. Helyllä olikin enemmän sulattelemista Hillan suhteen. Ensin haukuttiin, sitten kitistiin ja tulevan yön se viettääkin kopin vieressä maaten. Mutta kuten isänikin sanoi: "Se on sen oma valinta". Eli nukkukoon pihalla, jos tykkää, koppi on vieressä jos vilu iskee. Voin sanoa, että tänään en ole ollut pystykorvastani ylpeä, se voisi pikku hiljaa alkaa käyttäytyä kuin kahdeksan vuotiaan pitääkin. Helyn huonosta käytöksestä huolimatta Hilla uskalsi vähän laittaa vastaan naapurilleen ja haki se siitä turvaakin ikäväänsä.

Hilla hurmasi kaikki jo tulomatkalla, sen verran ihana kaveri tuo on! Enkä epäile hetkeäkään, ettettekö tekin ihastuisi tähän neitiin.
DSC_9015 DSC_9018 DSC_8979 DSC_9050

Ainiin, koppien remontti meinasi unohtua! Uskon, että se aiheutti vähän ihmetystä, sillä en olen kertonut siitä juuri ollenkaan. Kaikki siis tehtiin ihan vain koiranpennun takia. Hely sai upouuden mökin ja Helyn vanha rempattiin Hillalle. Ajokoirat asustelevat "yhdistelmämökissä", koska sinne saa helpoiten asennettua lämmityksen.

4 kommenttia:

  1. Miten te häkkielämään muuten pennun aina totutatte ja tietysti toinen kysymys, miksi koirat asuu häkissä ja pääseekö ne sisälle joskus? ☺ Ihan mielenkiinnosta vaan siis kysyn, kun meillä mettäkoiratkin taas asunut aina sisällä ihmisten kanssa, niin tosiaan mielenkiinoista olisi kuulla se toinenkin näkökanta.
    Juu ja miun on pitänyt monesti kommentoida muutenkin, että kivoja postauksia, varsinkin videot! Ja Hilla on supernätti nimi ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin, kiitos! Sitten kysymykset: Pääsevät sisälle joskus metsäreissun jälkeen lämmittelemään ja kuivattelemaan, lisäksi Hely on jouluna ja uutena vuotena sisällä. Muuten koirat ovat pihalla, koska siellä parhaiten viihtyvät ja ovat häkkielämään tottuneet. Pennut ovat meillä nopeasti tottuneet siihen, että asuvat pihalla. Ensin opetetaan aina koppiin meno, että osaisivat sinne öisin mennä. Itse häkkiin totuttaminen menee leikkimällä ja ruokailemalla häkissä, jotta pentu oppii sen olevan hyvä paikka. Ja tietenkin ensimmäiset hetket vietetään pennun kanssa häkissä ja tutustutaan naapurikoiriin.

      Se miksi koirat meillä asuu häkissä, on vähän hankalempi kysymys. Itselle kun on aina ollut selvää, että koirat asuvat pihalla. Ehkä meillä pelätään vähän sitä, että pikkuveljeni allergia puhkeaa koiria kohti ja toinen voi olla siivoamisen helppous sisällä, kun koirat ovat ulkona. Myös koulutuksen puute hankaloittaa sisällä oloa. Meillä koirat tykkäävät olla pihalla, aikansa ne jaksavat sisälläkin olla, mutta pihalle ne lähtevät aina innoissaan. Saavat elää pihalla vapaammin ja tulevat paremmin toimeen kun on häkkiä välissä. Hely on ainakin niin kovapäinen, että leikit yltyisivät aivan liian rajuiksi. Toivottavasti epäselvä kommenttini antoi edes vähän vastauksia. :)

      Poista
  2. aaaw ihana Hilla! Mistäs kennelistä tää Hilla on ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hillan kasvattajalla ei ole kennelnimeä. Eli Hilla on ihan vaan Hilla, kuten Helykin :)

      Poista